Dýňová sezóna je tu! Pokud máte dýní přebytek, nebo si jen chcete zdravě zamlsat, tak je pro vás tento recept ten pravý. Hokaido je opravdo...

Dýňový tvarožník

8/31/2016 Káťa Zářecká 2 Comments

Dýňová sezóna je tu! Pokud máte dýní přebytek, nebo si jen chcete zdravě zamlsat, tak je pro vás tento recept ten pravý. Hokaido je opravdovým zázrakem! Dokáže na sebe vázat toxiny, léčit žaludek, slezinu a slinivku břišní. Navíc obsahuje mnoho vitamínů a minerálních látek - vitamíny A, B, C, vápník, hořčík, fosfor, draslík a betakaroten. Dýni jistě ocení i lidé, kteří se snaží o redukci hmotnosti, protože na 100 g obsahuje pouhých 37 kcal.


Ingredience:

Korpus:
50 g pekanových ořechů (lze nahradit vlašskými)
100 g ovesných vloček
1 vejce
1 PL holandského kakaa
1 ČL datlového sirupu
trošku mléka/vody

Tvarohovo-dýňová náplň:
600 g dýňového pyré (z dýně Hokaido)
250 g odtučněného tvarohu
20 g vanilkového pudingu v prášku
1 ČL skořice
datlový sirup (lze použít i med, třtinový cukr, stévii..)


Postup:

Nejprve rozmixujeme ořechy, ovesné vločky, vejce, kakao a datlový sirup. Podle potřeby přilijeme tekutinu. Vzniklou hmotu natlačíme do silikonové (nebo vymazané) formy (průměr 20 cm). Dýňové pyré smícháme s tvarohem, přidáme pudingový prášek, skořici a osladíme dle chuti. Náplň rozprostřeme na korpus a tvarožník dáme péct do rozehřáté trouby na 180° na cca 40 minut. 

Doporučuji nechat vychladit. Dobrou chuť!


2 komentáře: