Ahoj! Ještě než odjedu na 2 týdny na chalupu, tak se s vámi musím podělit o recept na tento výborný jáhelník. Další recepty čekejte až po ...

Jáhelník se švestkami

8/11/2016 Káťa Zářecká 2 Comments

Ahoj!
Ještě než odjedu na 2 týdny na chalupu, tak se s vámi musím podělit o recept na tento výborný jáhelník. Další recepty čekejte až po příjezdu.


Ingredience:

150 g jáhel
250 ml mléka/vody 
1 vejce 
20 g kokosového oleje
250 g švestek
skořice
pár lžiček datlového sirupu (lze použít i med apod.)

2 bílky
1 PL třtinového cukru


Postup:
Nejprve jáhly zalijeme mlékem/vodou a přivedeme k varu. Až se tekutina vsákne, přilijeme další (z jáhel musí vzniknout kaše). Jáhly vaříme cca 15 minut do změknutí. Necháme vychladnout a poté přimícháme vejce, olej, trošku skořice a datlový sirup. Vzniklou hmotu vlijeme do vymazané formy (průměr cca 20 cm). Navrch dáme rozmixované švestky se skořicí a lžičkou datlového sirupu. Pečeme cca 20 minut na 180°. Dále vyšleháme bílky s cukrem, vzniklý sníh rozprostřeme na koláč a dáme do trouby na dalších 10 minut.

Dobrou chuť!

2 komentáře:

  1. Vypadá krásně :) náhodou jsem včera taky jeden pekla... recept bude během dneška na mém blogu, tak kdyby jsi chtěla zkusit i trošku jiný jáhelník, můžeš mrknout ke mě :)

    OdpovědětVymazat