První vánoční recept je tady! Perníčky k Vánocům neodmyslitelně patří. Proč si neupéct jejich zdravější verzi, když i perníčky ze špald...

Zdravé perníčky

12/05/2016 Káťa Zářecká 12 Comments

První vánoční recept je tady!
Perníčky k Vánocům neodmyslitelně patří. Proč si neupéct jejich zdravější verzi, když i perníčky ze špaldové mouky a kokosového oleje oslazené troškou medu chutnají skvěle?


Ingredience:

200 g hladké špaldové mouky
½ ČL skořice
1 PL holandského kakaa
drcený hřebíček (já dala 2)
½ ČL kypřícího prášku
2 vejce (jedno do těsta, druhé na potření)
40 g kokosového oleje
něco na oslazení (já přidala 50 g medu)
maličko vody (podle konzistence těsta)


Postup:

Nejprve smícháme mouku, skořici, kakao, hřebíček a kypřící prášek. Přidáme všechny ostatní ingredience a vypracujeme těsto, které necháme zabalené v potravinové fólii přes noc odpočívat v chladu. Další den těsto vyválíme na silnější plát a vykrájíme různé tvary. Pečeme na pečícím papíře cca 8 minut v rozehřáté troubě na 180°C. Po vytažení z trouby perníčky slabě potřeme rozšlehaným vajíčkem. Hotové perníčky necháme pár dní rozležet.


12 komentářů:

  1. vypadají božsky!! O víkendu to určitě také vyzkouším:) Děkuji moc za recept! Doufám, že budou ještě další zdravé recepty na vánoční cukroví:*)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! V týdnu přidám další 2 recepty a o víkendu se možná ještě do něčeho pustím :)

      Vymazat
  2. Tak to je fakt luxusní :) Po perníčcích jsem se koukala, ale tvůj recept mě asi oslovil nejvíc - hlavně kvůli tomu, že mám všechno doma :D Ale vypadají fakt krásně, tohle chci 100% vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se do toho můžeš dát hned :D Moc děkuji! :)

      Vymazat
    2. Můžu hřebíček nahradit perníkovým kořením?

      Vymazat
    3. Určitě ano, ale to bych vynechala i tu skořici :)

      Vymazat
  3. Super recept :) Můžu se zeptat, zda by šlo dát místo špaldové mouky ovesnou mouku? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžeš to zkusit, ale nezaručuji úplně stejný výsledek. Ta špaldovka je hladká, takže pokud si ovesnou mouku děláš doma, tak ty vločky pořádně rozmixuj. A děkuji :)

      Vymazat
  4. Mňam hnet by jsem si dala poprosím mamku aby koupila ingredience a de se na to !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, tak snad si na nich doma pochutnáte :)

      Vymazat
  5. To je náádhera ♥ Jsi šikulka

    OdpovědětVymazat